banner

Новини

"СИМЕЛ-М" ООД представя нови модели на датчици за близост, серията E2E NEXT на OMRON.   Датчиците за близост на E2E NEXT серията (3-проводни модели на DC) са оборудвани със собствени технологии за стабилно откриване на дълги разстояния: Thermal Distance Control 2 и PROX3 хибридна схема.Това позволява да се усещат разстояния, които са поне два пъти по-дълги от предишните модели. Разстоянията между сензорните тела и сензорните обекти непрекъснато се наблюдават и потребителите се уведомяват чрез IO-Link комуникация , ако станат твърде големи или твърде малки. Това позволява на потребителите да идентифицират предупредителните знаци за внезапни спирания на съоръжението, което от своя страна позволява навременна поддръжка, като цяло дава възможност за стабилна работа на съоръжението, без да се налага да разчитат на опита или уменията на обслужващия персонал. Сензорите са оборудвани с функции на IoT за предотвратяване на спиране и престой. OMRON ще продължи да разширява своята гама от управляващи устройства с активиран IoT и с помощта на своите клиенти да ускори „интелигентния“ елемент (т.е. да направи производството по-интелигентно), което е от ключово значение за доставката на концепция "иновативна автоматизация"на OMRON.
"СИМЕЛ-М" ООД представя защитни светлинни бариери и сензори за безопасност серия F3SG-SR / PG на OMRONСерията F3SG-SR / PG предлага пълна гама защитни светлинни бариери и многолъчеви сензори за безопасност, които покриват всички области на приложение от защита на части от тялото при попадане в отвори на машината до защита на периметър и достъп до оборудването.

Широка продуктова гама, увеличена гъвкавост на дизайна и стандартизация чрез:

Опростяване на избора на продукти и дизайна на машината чрез един и същ компактен профил за всяко приложение и голям избор от варианти за различни височини,позволяващи подбор на оптимално решение за защита на всяка зона.

-Широк обхват на работните характеристики и стабилно откриване благодарение на уникалния оптичен дизайн, позволяващ надеждно сработване на разстояние до 20м за светлинни бариери за безопасност F3SG-SR и до 70м за многолъчеви сензори за безопасност F3SG-PG дори в тежки условия на експлоатация

-Устойчивост към въздействията на околната среда и здрава, устойчива на масло конструкция (IP67G) за всички серии и опционални модели за измиване с високо налягане (IP69K).

-Бърза инсталация/индикаторът за бариерния сензор (ABI) улеснява фината настройка на лъча за подравняване на големи разстояния/и лесна диагностика/индикатор за работно състояние, помагат да се определи оптималното време за подмяна и възможни грешки/.

- Периметър на защита без мъртва зона (само за модели осигуряващи защита на ръце) от двете страни, като открива ръката на оператора навсякъде в безопасната зона.

-Бърза подмяна благодарение на функцията за копиране и възстановяване на настройките чрез специално устройство „Intelligent Tap“, с възможност за контрол на място чрез Bluetooth®.

- Дистанционно наблюдение и събиране на оперативни данни за предотвратяване на непланирани спирания чрез „Intelligent Tap“, и връзка със стандарта IO-Link.